Skoči na vsebino

SEKRETARIJAT ZA ZAKONODAVSTVO REPUBLIKE SEVERNE MAKEDONIJE

 

 

Gre za službo, ki je precej podobna naši službi. Ustanovljena je z zakonom, njene naloge pa je moč strniti v pregled predlogov vseh predpisov in pripravo mnenj o njihovi zakonitosti in ustavnosti. V postopkih presoje zakonitosti in ustavnosti pravnih predpisov pred Ustavnim sodiščem o tem daje mnenje.
Sekretar kot vodja Sekretarijata ni član vlade, a sodeluje pri njenem delu in svetuje v vseh pravnih zadevah. Mnenja Sekretarijata so pravne, a nezavezujoče narave.
 
S Sekretarijatom za zakonodavstvo intenzivno sodelujemo, predvsem po tem, ko je od septembra 2004 do oktobra 2005 potekal twinning (medinstitucionalno tehnično sodelovanje) "Approximation of legislation to the internal market acquis 00MAC01/02/006" med Republiko Slovenijo in Republiko Severno Makedonijo, kjer je strokovno svetovanje naše službe Sekretarijatu za zakonodavstvo potekalo v okviru komponente 2 navedenega twinninga ("Assistance in organizational restructuring and institutional strengthening of the Secretariat of Legislation of the Government of Republic of North Macedonia").

 

Več informacij o tej službi najdete tukaj.