Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

SEKRETARIJAT ZA ZAKONODAVSTVO REPUBLIKE SEVERNE MAKEDONIJE

 

 

Gre za službo, ki je precej podobna naši službi. Ustanovljena je z zakonom, njene naloge pa je moč strniti v pregled predlogov vseh predpisov in pripravo mnenj o njihovi zakonitosti in ustavnosti. V postopkih presoje zakonitosti in ustavnosti pravnih predpisov pred Ustavnim sodiščem o tem daje mnenje.
Sekretar kot vodja Sekretarijata ni član vlade, a sodeluje pri njenem delu in svetuje v vseh pravnih zadevah. Mnenja Sekretarijata so pravne, a nezavezujoče narave.
 
S Sekretarijatom za zakonodavstvo intenzivno sodelujemo, predvsem po tem, ko je od septembra 2004 do oktobra 2005 potekal twinning (medinstitucionalno tehnično sodelovanje) "Approximation of legislation to the internal market acquis 00MAC01/02/006" med Republiko Slovenijo in Republiko Severno Makedonijo, kjer je strokovno svetovanje naše službe Sekretarijatu za zakonodavstvo potekalo v okviru komponente 2 navedenega twinninga ("Assistance in organizational restructuring and institutional strengthening of the Secretariat of Legislation of the Government of Republic of North Macedonia").

 

Več informacij o tej službi najdete tukaj.